Yeni iPhone’larda batarya kapasitesi artacak

Share

Apple’ın iPhone modelleri üst düzey performans sergileyen işlemcileri ve başarılı kamerası ile kullanıcıların oldukça beğenisini kazansa da, mevzubahis pil performansı başka bir deyişle batarya olduğunda yıllardır çözüm bekleniyor.

iPhone modellerinde batarya kapasitesi düşük olduğu için telefonun gün içerisinde şarj edilmesi gerekiyor. (Plus veya Max serisi dışında) Son zamanlarda iPhone sahiplerinin büyük bölümünün şarj aleti taşıması artık standartlaştı.

2019 iPhone’lar yüksek kapasiteli batarya ile gelecek

Apple’a yönelik çözümleme ve tahminleri ile tanınan Ming-Chi Kuo’dan 2019 iPhone modelleri için sevindirici bir izah geldi. Kuo’ya göre Mate 20 Pro ve Galaxy S10‘da gördüğümüz ters kablosuz şarj yeni iPhone modellerinde olacak.

Tabi, başka aletler ile güç paylaşımı yapmak için batarya kapasitesinin yeterli düzeyde olması gerekiyor. Tam bu noktada Apple’ın tanıtımını gerçekleştireceği üç yeni iPhone modelinde daha büyük bataryaya yer vereceği belirtiliyor.

iPhone XS Max şu anda 3174 mAh’lık bir bataryaya hane sahipliği yapıyor. Kuo’ya göre XS Max’ın yerini alacak olan modelde 3491 mAh ile 3650 mAh arasında kapasiteye sahip bir batarya yer alacak.

Diğer taraftan 2658 mAh’lık bataryanın bulunduğu iPhone XS‘in yerini alacak model ise 3189 mAh ile 3222 mAh arasında bir bataryaya sahip olacak. iPhone XR‘ın yerini alacak olan uygun ücretli modelin pil kapasitende farklık olup olmayacağı ise bilinmezliğini savunuyor.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...