19 kuruş zamla Benzin 7 TL’ye dayandı

Share

EPGİS’ten yapılan izaha göre benzinin litre ücretine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 19 kuruş zam yapıldı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları Patron Sendikası’ndan (EPGİS) yapılan izaha göre benzinin litre ücretine bu gece yarısında itibaren geçerli olacak şekilde 19 kuruş zam yapıldı. Mevzubahis zam pompa ücretlerine yansıyacak.

7 TL’YE DAYANDI

Yapılan bu zammın hemen peşinden İstanbul’da 6.71 TL olan benzinin litre ücreti 6.90 TL’ye yükselecek. İzmir’de vasati 6.75 TL olan benzinin litre ücreti 6.94 TL’ye, Ankara’da vasati 6.78 TL olan benzinin litre ücreti da 6.97 TL’ye çıkacak.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti hasebiyle şirketler ve şehirlere göre küçük farklıklar gösteriyor.

PETROL ÜCRETLERİ YÜKSELDİ

Bir gün önce 68,01 dolardan güne başlayan ve gün içinde 69,47 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil ücreti, bu sabah 69,46 dolardan açıldı.

Petrol ücretleri, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ ve Çin’den gelen pozitif ekonomik verilerin petrol talebine ait kaygıları azaltmasıyla yükseldi.

Bir gün önce, Çin İmalat Endüstri PMI verisinin beklenenin aksine yükselmesiyle, petrol ücretleri da 69,47 dolarla sene doruğunu gördü. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’nin İran’a ve Venezuela’ya yaptırımlarını artıracağı istikametindeki izahları ile Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün imalat kısıntısı kararı ücretlerin yükselişini destekledi.

Brent petrolde, teknik olarak 69,24 ila 69,38 dolar aralığının direnç, 68,96 ila 69,10 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Sözcü

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...