Huawei Mate 30, 5G ile gelebilir

Share

MySmartPrice tarafından izah eden bir röportaja göre Huawei’nin CEO’su Richard Yu, Huawei P30 ve P30 Pro’nun 5G sürümlerinin çıkmayacağını duyurdu. Peki Huawei’nin ilk 5G telefonu Huawei Mate 30 mu olacak?

Yayınlanan raporlara göre Huawei’nin ilk 5G telefon modelinin 2019 hazanında tanıtılması tasarılanan yeni Huawei Mate 30 serisi olması bekleniyor. Yakında çıkacak Mate X modeli ise katlanabilir ve erişilmesi zor bir alet olması sebebi ile bir kural dışı olacak.

Bu bağlamda markanın 5G uyumluluğunu ele geçirecek ilk aleti Mate 20‘nin halefi olan Mate 30 olacak. Nitekim, MySmartPrice’ta yayınlanan röportaja göre Richard Yu, “Bu hazanda 5G telefonlarımız hazır olacak.” diye konuştu.

Huawei CEO’su, Çinli üreticinin zati ihtiyaç duyulan teknolojilere sahip olduğunu, ancak P30 ve P30 Pro‘yu 5G irtibatı ile donatmanın, 5G ağının şu andaki vaziyeti ve operatör şirketlerinin tam hazır olmaması nedeniyle erken olacağını düşündüklerini izah etti.

Huawei, P30 serisinde kameraya odaklanmış, periskop kamera gibi özellikleri ile kullanıcıların beğenisi toplamıştı. Şirketin Mate 30 serisinde ise 5G ve yeni işlemcileri ön tasarıya çıkartması bekleniyor.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...