Toyota, hibrit patentlerini ücretsiz kullanıma sundu

Share

Son zamanlarda otomobil üreticilerinin asıl amacı tamamiyle elektrikli araçlar olsa da, bu geçiş sürecinde hibrit araçlar büyük ehemmiyet taşıyor. Hibrit araçlarını kullanıcılarla buluşturan Toyota’dan rakiplerini sevindirecek bir hamle geldi.

Toyota tarafından yapılan izahta alınan 24.000 patentin artık rastgele bir lisansa tabi olmadan fiyatsız bir şekilde kullanılabileceği duyuruldu. Bu adım akıllara elektrikli otomobil devi Tesla’yı getirdi. 2014’te Tesla herkesi şaşırtan bir hamle ile sahip olduğu tüm patentleri diğer otomobil üreticilerine açmıştı.

Toyota yetkilileri 20 binden fazla patentin fiyatsız hale getirilmesinin hibrid ve tamamen elektrikli araçların yaygınlaşmasına yardımcı olacağını belirtiyor. Bununla beraber sürecin hızlanmasının abuhava farklığıyla mücadele dahilinde emisyon hedeflerine erişilmesini kolaylaştıracağı belirtiliyor.

Patentlere fiyatsız ulaşımın yanı sıra Toyota’nın motorlarını, akülerini, güç kontrol birimlerini, elektronik kontrol birimlerini ve diğer sistemlerini kullanan elektrikli araçlar üreticilerine fiyatlı bir teknik destek sunacağını belirtti.

Bu sayede hibrid araçların imalat sürecini kolaylaştıran Toyota diğer üreticilere sağlayacağı teknik destek ve parça tedariği ile ilgili taleplerin artması sayesinde bunu önemli bir gelir kaynağı haline getirebilecek gibi görünüyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...