Elon Musk’tan Tesla Model 3 içindeki kamera ile ilgili açıklama

Share

Tesla CEO’su Elon Musk, Tesla Model 3’ün dikiz aynasında bulunan kameranın varoluş sebebini izah etti. Ayrıntılara gelin beraber göz atalım.

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden olan Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Tesla Model 3 konusunda bir izah yaptı. Buna göre aracın dikiz aynasında bulunan kameranın, aracın özerk çalışacağı zamanlar için yapıldığını söyledi. CEO, “Uber/Lyft ile yarışacağımız zamanlar için var.” diye konuştu.

Kamera ile ilgili saklılık kaygısı yaşayan birine cevap olarak Elon Musk “Biri arabınızı çalmaya kalktığında, kamerayı kontrol edebilirsiniz. Ayrı olarak, aracınızda bıraktığınız evcil hayvanlarınıza da göz kulak olabilirsiniz.” dedi.

Musk, Tesla otomobillerin ileride otonom bir araç paylaşım filosu olabileceği tasarınından da söz etti. Bu sayede ileride aracı anlık olarak kiralayacak, gitmek istediğiniz yere otonom araç ile gidebileceksiniz.

Ayrı olarak Musk “Fiyatları herkesin bir Tesla sahibi olabileceği noktaya çekmek istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bunu takip eden bir tweet ile Musk, gelecek tasarılarını da izah etti. Açıklamasında, Bir Tesla’nın başka birine kiralanmasına ve kiralanan aracın yolcuyu otonom olarak gitmek istediği yere götürmesine imkan sağlayan donanımın hazır olduğunu, tek meselenin legal onaylar olduğunu belirtti.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...