‘Sevgilim olmadan bir yere gitmem’

Share

En baştan kabul edeyim, tamam, çok aşık olunca ben de yapmışımdır. Ama bazı kadınların ilişki anlayışının ‘sevgilisiz adım bile atmamak’ olması pek de normal değil.

Yanında sevgilin olmadan bir yere gitmemek, onsuz arkadaş toplantılarına katılmamak falan biraz eski kafalılık oldu bu günlerde. Siz onsuz bir yere gitmeyerek iyi bir şey yaptığınızı düşünüyorsunuz ama işin aslı öyle değil. Erkeğine bağımlı, onun dediklerine göre yaşayan bir kadın uzun vadede istediklerini alamıyor aslına bakarsanız.

Çünkü erkekler bu hareketlere bakıp da “Ne güzel bir sevgilim var, bana o kadar bağlı ki bensiz hiçbir yere gitmiyor” demiyor! Sizi nasıl olsa avucunun içine aldığını biliyor ve daha rahat hareket etmeye başlıyor. Önce sizsiz maça gitmekle başlıyor olay. Çünkü maçtan hoşlanmıyorsunuz, her şey normal. O da sonuçta saatlerinizi geçirdiğiniz kuaföre gelmiyor! Ama bu maçların yurt dışı ayaklarında neler oluyor hiç haberiniz var mı, yok tabii ki, nereden olsun ki!

Siz evde sevgilinizi bekliyor oluyorsunuz o sırada. Zaten siz eğer biriyle beraber olabilmek için kendi hayatınızda birtakım değişiklikler yapmak zorunda kalıyorsanız o ilişkinin doğruluğu konusunda şüphe duymanız gerekir.

Tamam, bazı konularda orta noktada buluşup, esnek davranmak gerekir ama kişiliğinizden, özgürlüğünüzden ödün verirseniz bu erkeklerin canını sıkıyor, benden söylemesi. Hiçbir erkek avucunun içinde hissettiği bir kadınla ömür geçirmez. Geçirmiyor da…

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...