Apple, iTunes’u sonlandırıyor mu?

Share

On seneden uzun müddettir varlığını sürdüren iTunes, yeni aktüellemelerle beraber hayatına veda edebilir. Yapılan her aktüelleme ile gelişen ancak kullanıcılar tarafından çok yer kapladığına değin yakıntılar alan mevzubahis hizmet, son günlerini yaşıyor.

Steve Troughton-Smith tarafından paylaşılan bir tweet, Apple’ın gelecek tasarıları konusunda bir takım ehemmiyetli bilgiler içeriyor. Atılan tweet’e göre, Apple yeni macOS aktüellemesinde TV uygulamasına ilave edecek Müzik, Podcast’ler ve Kitaplar uygulamaları üzerinde çalışıyor. Yeni yazılımlar, mevcut uygulamanın yerini alacak olabilir. Böylelikle iTunes uygulamasına gerek kalmayacak.

Troughton-Smith, önceden de Apple’ın işletim sistemleri ile alakalı doğru bilgiler ortaya çıkarmış olmasıyla biliniyor.

Apple, geçen ay Apple TV+ uygulamasını başlatmıştı. Bu uygulama ile Netflix ile rakip olan teknoloji devi, alandaki geliştirmelerini sürdürecek gibi görünüyor. On senelik uygulamanın kariyerinde sona gelinmesi de bu geliştirmelerinin bir parçası.

Ancak, iTunes uygulamasının kalkması halinde, iPhone’larımızı bilgisayara bağladığımızda hangi uygulamayı kullanacağımız, hangi uygulama aracılığıyla data aktarımı yapacağımız daha belirsizliğini savunuyor.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...