Honda, Türkiye’deki üretime son veriyor

Share

Türkiye’de 22 senedir otomobil üreten Honda, bu faaliyetine bitirme kararını resmi olarak duyurdu. Honda’nın Türkiye imalatını durdurmayı değerlendirdiği Şubat ayında ortaya çıkmış, şirket o dönem İngiltere’deki Swindon fabrikası için de kapatma kararı aldığını duyuru etmişti.

Buna göre 2021 seneninde mevcut Civic Sedan modelinin imalatının bitirmesiyle beraber Türkiye’de otomobil imalat operasyonu sonlandırılacak.

Konuya ait değerlendirmesinde Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, “Hızla değişen piyasa dinamikleri ve teknolojik gelişmelere liderlik etme ihtiyacının farkındayız. Bu vaziyet, Türkiye’deki otomobil imalat operasyonumuzu da kaçınılmaz olarak etkiliyor” diye konuştu.

Tsumura ayrı olarak, karardan etkilenen çalışanlara yine istihdam yardımı da dahil olmak üzere her türlü desteğin verileceğini aktardı. Şirket takriben 1100 kişiyi istihdam ediyor.

Diğer taraftan Honda, araç ithalatı ve dağıtımını içeren operasyonlarına kesintisiz olarak devam edecek. Ayrıca motosiklet operasyonları bu karardan etkilenmeyecek.

T24

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...