NBA oyuncuları için tarihin en iyisi Jordan

Share

NBA’in kulislere ve oyunculara en yakın yayın organlarından biri NBA oyuncularına tarihin en iyisini sordu. Meslektaşları, tarihin en iyisi tartışmasını iddialı açıklamalarla sürdüren Kobe Bryant ve LeBron James’e cevap niteliğinde bir karşılık verdi.

Basketbolda tarihin en iyi oyuncusu tartışması her zaman sürüp gidecek ve tartışmalara sebep olacak gibi duruyor. Ama NBA oyuncuları için bir tartışma yok gibi gözüküyor.

The Athletic‘in yaptığı NBA oyuncuları anketine bu konuda yanıt veren 117 NBA oyuncusu Michael Jordan’ı büyük çoğunlukla tarihin en iyisi seçti.

Oyların %73’ünü alan Jordan bu tartışmada en büyük rakibi olarak görülen LeBron James (%11.9) ve Kobe Bryant’a (%10.6) büyük fark attı.

Spor yorumcuları, eski oyuncular, basın mensupları ve taraftarlar farklı farklı görüşler sunsa da NBA oyuncularının neredeyse dörtte üçü hala Jordan’ın arkasında.

İşin ilginç tarafı Jordan’ın, Kobe ve LeBron’un aksine, hiç kendini tarihin en iyisi ilan etmemiş olması.

MJ’in tarihsel büyüklüğünü kendisinden başkaları savunmaya devam ediyor.

eurohoops.net

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...