Uber, Türkiye’den çekiliyor mu?

Share

Hemen hemen her hafta Uber haberleri gündeme geliyor. Bilhassa ülkemizde daha sıkça bu haberlerle karşılaşıyoruz. Son olarak, Türkiye’de taksiciler ile yaşanan olaylarla gündeme gelen Uber‘den şaşırtıcı bir izah geldi. Uber Türkiye hizmetlerine bitiriyor olabilir.

Taksi tecrübenini baştan aşağı değiştirerek dünya genelinde büyük bir ivme kazanan Uber, insanların oldukça beğenisini kazanan bir erişim servisi olsa da, ne yazık ki ülkemizde taksiciler ile yaşanan olaylarla gündeme geliyor.

Taksicilerin Uber sürücülerini dövmesi ve araçların önünü kesmesi gibi olaylar dünya medyanında dahi kendisine yer bulurken üzücü bir haber geldi. Çünkü, Uber Türkiye‘nin faaliyetlerini sonlandırma kararı aldığı öne sürülüyor.

Uber Türkiye için şaşırtıcı açıklama!

Uber medya açıklaması yapmadığı için bir karmaşa mevzubahis. Kimi kaynaklar Uber’in faaliyetlerini tamamiyle durdurduğunu, kimi kaynaklar ise 8+1 araçlar ile gerçekleştirilen ‘XL’ taşımacılığının Türkiye’de yapılmayacağını öne sürüyor.

Uber Türkiye

Uber‘in araç sahiplerine yukarıdaki iletisi gönderdiği ve sözleşmeleri feshetmeye başladığı belirtiliyor. XL hizmetine 3 gün içerisinde tamamen bitirileceği ve bu yüzden otopark ve trafik cezası gibi yardımların kesileceğini aktarılıyor.

Tabi, gönderilen iletide olay ile ilgili ayrıntılı bilgiye yer verilmiyor. Bu nedenle yalnızca Uber XL servisinin mi yoksa tüm Uber hizmetlerinin mi? sonlandırılacağına değin rastgele bir bilgi paylaşılmadı.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...