Uluslararası Uzay İstasyonu bugün Türkiye’den çıplak gözle görülebilecek

Share

Çok sayıda ülkenin ortak çalışmasıyla üretilip uzaya gönderilen Beynelmilel Uzay İstasyonu (ISS), bugün Türkiye’nin üzerinden geçecek ve değişik şehirlerden çıplak gözle gözlemlenebilecek.

ISS’nin resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre, uzay istasyonu İstanbul’dan saat 20.13’te görülebilecek.

Sitede yer alan bilgilere göre, ISS, Ankara, İzmir, Trabzon ve Kayseri’den de aynı saatlerde gözlemlenebilecek.

Her 90 dakikada bir Dünya’yı turlayan ISS, 6 dakika sürecek olan geçişinin hemen peşinden gözden kaybolacak.

İstasyonun alçak yörüngede olması sebebiyle rastgele bir ekipman kullanmadan başka bir deyişle çıplak gözle de görülebilecek.

Ayrı olarak, NASA’nın ISS’e özel sayfasında verdiği canlı yayından da Türkiye’yi uzay istasyonunun kamerasından görmek olası olacak.

ISS’nin sayfasında yer alan bilgiye göre, uzay istasyonun görülebileceği diğer tarihler ise şu şekilde: 9 Nisan — 20.59, 10 Nisan — 20.09, 12 Nisan — 20.04

ISS, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Milli Havacılık ve Uzay Dairesi, Rusya Federal Uzay Ajansı, Japonya Uzay Araştırma Ajansı, Avrupa Uzay Ajansı ve Kanada Uzay Ajansı işbirliği ile geliştirildi. Bir araya kazançlan modüllerin birleştirilmesiyle yapılmış olan istasyonun ilk bölümü, 1998 seneninde fırlatıldı.

Başlangıçta Beynelmilel Uzay İstasyonu’nun görevinin, 2020 seneye kadar devam etmesi tasarılanmıştı ancak AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’nin bütçe arttırımı sonrasında 2024 seneye kadar uzatıldı.

Nayn

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...