Paris, elektrikli otobüslere geçiyor

Share

2024 seneninde olimpiyatlara hane sahipliği yapacak olan şehrin, çok daha temiz ve düzenli olması hedefiyle kısa bir vakit içerisinde Paris’teki hemen hemen bütün toplu taşıma araçları, elektrikli sisteme geçiş yapacak.

Heuliez Bus, Bollore ve Alstom isimli 3 Fransız mühendislik şirketi, yapılan ihaleleri kazandı.

ABC’nin aktardığı habere göre, şu an için bu üç şirkete 800 otobüs siparişi verildi. Bu otobüs siparişleri, şirketler arasında eşit olarak bölüştürülecek. Elektrikli otobüsler in değeri ise, 400 milyon euro olarak belirlendi.

Dünyanın en etrafçı şehirlerinden bir tanesi denilen Paris, elektrikli otobüs modellerini kullanması sebebiyle bu unvanını daha da pekiştirmiş olacak. Yüzde 100 elektrikli olacak bu otobüsler, 2020 ile 2022 arasında teslim edilecek. Yapılan tahminler ise, 2025 seneninde Paris’in tamamiyle elektrikli toplu taşıma araçları kullanacağı istikametinde.

Şehirdeki elektrikli araçlara geçiş süreci kademeli olarak işleyecek. Öncelikli olarak araçlar yarı benzinli yarı elektrikli bir hale getirilecek. Hemen hemen peşinden 2025 seneyin sonlarında ise araçların tamamının elektrikli olması sağlanacak.

Nayn

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...