Çin GP: 1000. Grand Prix’yi Lewis Hamilton kazandı

Share

2019 Formula 1 sezonunun üçüncü yarışı olan Çin Grand Prix’sini Lewis Hamilton kazandı.

Mercedes’in hafta sonu süresince üstün bir performans gösterdiği Çin’de zafer Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton’ın olurken, takım arkadaşı Valtteri Bottas ikinci ve Ferrari kaptanı Sebastian Vettel üçüncü oldu.

Yarışa ikinci sıradan başlayan Hamilton, iyi bir startla takım arkadaşı Bottas’ı geçmeyi muvaffak oldu ve sonrasında kontrolü elinde tutarak rahat bir zafer ele geçirdi.

Böylelikle Hamilton, bu sezonki ikinci, kariyerinin 75. zaferini alırken, Formula 1 tarihinin 1000. Grand Prix’sinin galibi oldu.

Valtteri Bottas pole pozisyonundan başladığı yarışın ilk metrelerinde Hamilton’a geçilmesinin hemen peşinden ikinciliğe geriledi ve sonrasında takım arkadaşıyla aynı tempoyu tutturmakta zorlandı. İki sürücünün arasındaki fark hep 5-6 saniye civarındaydı. Son bölümde Sebastian Vettel arayı kapatmaya çalışsa da, Bottas hata yapmadı ve bu seneki üçüncü yarışında da podyuma çıkmış oldu.

Vettel üçüncü başladığı yarışın başlangıcında Charles Leclerc’e geçildi ancak farkın açılmasına müsaade etmedi ve Ferrari, Leclerc’e takım buyruğu vererek Alman kaptanı öne geçirdi. Vettel sonrasında Bottas’ın peşine takılsa da rakibini geçemeyerek üçüncü oldu.

Max Verstappen beşinci başladığı yarışta iyi bir performans ortaya koydu ve pit stopların ardından Vettel’in hemen arkasına geldi. Ancak rakibine yaptığı atak başarılı olmayınca dördüncü oldu.

Charles Leclerc, stratejik manada uzun bölümler geçirdi ve nihayetinde Red Bull kaptanı Max Verstappen’in gerisine düştü. Son bölümde hızlı turlar atsa da Hollandalı kaptanı geçemedi ve beşinci oldu.

Pierre Gasly, ilk iki yarışa mukayese et daha kuvvetli bir yarış çıkardı ve altıncı sırada görerek Red Bull kariyerinin en iyi neticenini aldı. Fransız sürücü son bölümde fazladan bir pit yaptı ve sonrasında en hızlı turu atıp bir puan aldı.

Renault kaptanı Daniel Ricciardo, yedinci sıradan başladığı yarışta yerini savunmayı muvaffak oldu ve uzun müddet Sergio Perez’in baskısı altında kalsa da rakibine geçiş müsaadeyi tanımayarak yedinci sırada finiş gördü.

Böylelikle Ricciardo, kısa Renault kariyerinin ilk puanlarını almış oldu.

Racing Point sürücüsü Sergio Perez, iyi bir startla ilk ona yükseldiği yarışın yıldızlarından birisiydi ve hem Bazı Raikkonen’in baskısına dayandı, hem de Ricciardo’yu uzun süre zorladı. Netice olarak sekizinci sırada finiş görerek arka arkaya ikinci puanını aldı.

Yarışta güzel ataklar yapan Bazı Raikkonen iyi bir yükselişle dokuzuncu olmayı muvaffak oldu ve Alfa Romeo ile üçüncü yarışından da puanla ayrıldı.

Toro Rosso kaptanı Alexander Albon, pit yolundan başladığı yarışta kuvvetli bir performans gösterdi ve pek çok ismi geride bırakarak 10. sırada finiş gördü. Albon, Bahreyn’deki yarıştan sonra bir sefer daha puan almış oldu.

Haas sürücüleri için hayal kırıklığıyla dolu bir yarış oldu. Bahreyn’de olduğu gibi her iki sürücünün yarış temposu pek de iyi değildi. Romain Grosjean 11. olabilirken, takım arkadaşı Magnussen 13. oldu.

Bu iki sürücünün arasında yarışa gerilerden başlayan Racing Point sürücüsü Lance Stroll vardı.

McLaren kaptanı Carlos Sainz ilk turda yaşanan temasın hemen peşinden erken bir pit stop yaptı ve netice olarak 14. sırada finiş gördü.

Antonio Giovinazzi meselelerle dolu hafta nihayetinde iyi bir performans ortaya koyamadı ve yarışı 15. sırada bitirerek bir kez daha puan alamamış oldu.

Son iki sırada Williams kaptanları George Russell ve Robert Kubica bulundu.

Lando Norris ve Daniil Kvyat, ilk turda hasar gören araçları sebebiyle ilerleyen turlarda yarışı bıraktılar.

Nico Hulkenberg de daha izah etmeyen bir mekanik meseleyle yarışa veda etti.

2019’un dördüncü yarışı olan Bakü GP 25-28 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...