Kadınlar neden aldatır?

Share

İlişkilerde aldatma nedenleri her zaman merak konusu olmuştur. Ancak söz konusu kadınlar olduğunda durum daha karmaşık olabilir. Peki “Kadınlar neden aldatır?” İşte bu sorunun yanıtlarını ve kadınların aldatma nedenlerini hep beraber inceleyelim:

1- İletişim eksikliği

İletişim ortadan kalktığında kişi kendisini saygısızlığa uğramış hissediyor, ilişkiyi dayanılmaz bir şey olarak algılamaya başlıyor ve hüsrana uğruyor. Bunun sonucunda da kadınlar duygusal tatmin yokluğunda oluşan boşluğu ilişki haricindeki kaynaklar ile doldurma gayretine giriyor.

2- Duygusal yakınlığın yok oluşu

Duygusal yakınlık sadece sözlü iletişimle sağlanmıyor. Seks dışındaki fiziksel dokunmalar – örneğin kucaklaşmak ve el ele tutuşmak- da bu konuda büyük rol oynuyor. Elbette her iki tarafın söz konusu eylemleri eşit seviyede yerine getirmesi beklenmiyor; ancak ikili uyumun sağlanması, ilişkinin devamı için fazlasıyla önem taşımakta.

3- Saygı ve takdir yoksunluğu

Bu durum iki faktörden kaynaklanabilir. Eğer bir erkek hiçbir zaman partnerine karşı memnuniyetini ifade etmezse ya da hakkını teslim etmezse ya da her olumsuz durumda sorumlu olarak karşı tarafı tutuyorsa, uzun dönemde ilişkiyi birçok ciddi problem bekliyor demektir.

4- Taciz

Fiziksel, duygusal ya da sözsel olması fark etmez; taciz, ilişkinin katilidir. Ve de bazı zamanlarda fark edilebilmesi güçtür. Şiddetine bağlı olarak, duygusal ya da sözsel taciz durumunda kadınlar kendilerine yöneltilen hak etmedikleri negatif tutum nedeniyle usanabilirler. Rehberlik, arkadaş çevresi ya da yaşam koşullarındaki değişimler ışığında kadın, daha iyisini hak ettiğine kanaat getirebilir ve kendisine “düzgün” davranacak birileri ile tanışma gayretine girebilir.

5- Beraber zaman geçirilmemesi

İlişkinin beslenebilmesi için beraber zaman geçirilmesi oldukça önemli. Bu koşul sağlanamadığında ya da beraber zaman geçirmek televizyon karşısında sessizce oturmaktan ibaret bir aktivite haline dönüştüğünde, ilişki zamanla yıpranmaya başlayacaktır. Beraber zaman geçirmede yaşanan eksiklik, kişileri aldatmaya yönlendiren en büyük motivasyonlardan birisidir.

6- Bağımlılık türleri

Kumar, pornografi, uyuşturucu ya da alkol gibi bağımlılık türlerinden herhangi birisine sahip bir insan için hayatında bağımlısı olduğu şeyden daha önemli bir şey yoktur. Bağımlılığın diğer şeyler üzerindeki değersizleştirici etkisine kişinin partneri ve çocukları bile maruz kalabilir.  Kadının enerjisi tükendiği zaman, yani yapacak bir şeyi kalmadığı zaman da aldatma yoluna doğru sürüklenebilir.

7- Çıkış yolu aranması

Aldatmak, bilinçli ya da bilinç dışı bir yol ile ilişkiden kaçış aranmasıdır. Diğer tarafın ilişkiyi bitirmeye yanaşmaması durumunda ya da sorunların çözümüne dair sunulan yöntemler tıkandığında, aldatma ihtimali de kuvvetlenerek artar.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...