LeBron’dan sonra gelen en iyi çaylak

Share

Luka Doncic, EuroLeague’i kasıp kavurduktan sonra NBA’de de çaylak sezonunda herkesi etkiledi.

“Yılın Çaylağı” ödülü için tüm sezon en büyük aday olsa da normal sezonun sonuna doğru bazı kişiler bu ödül için Trae Young ile Doncic arasında bir rekabet olduğunu, hatta Young’u önde gördüklerini bile söyledi.

Fakat Dallas koçu Rick Carlisle’ye göre Doncic, bırakın kendi çaylak sınıfını LeBron’dan sonraki diğer bütün çaylaklardan bile daha iyi!

Brice Paterik’e konuşan Carlisle, Doncic’in LeBron’dan sonra gördüğü en iyi çaylak olduğunu söyledi. Doncic, “Bana göre Doncic, LeBron James, Larry Bird, Michael Jordan, Magic Johnson ve o seviyedeki oyunculardan sonraki en iyi çaylak” dedi.

Dallas koçu, Doncic için sınırı LeBron’dan koysa da aslında Sloven yıldız, LeBron’un çaylak sezonundan daha iyi istatistiklere sahip.

Çaylak sezonunda LeBron, ortalama 39 dakikada 20.9 sayı, 5.9 asist ve 5.5 ribaund ortalaması tuttururken Doncic ise ortalama 32 dakikada 21.2 sayı, 7.8 ribaund ve 6.6 ribaund ortalamayla sezonu tamamladı.

eurohoops.net

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...