Türkiye Gazetesi: İmamoğlu, yarın mazbatayı alacak

Share

Hükümete yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi, Yüksek Seçim Heyeti’nun resmi olmayan neticelerine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun yarın mazbatasını alacağını yazdı.

31 Mart seçimlerinin üzerinden 2 hafta geçmesine karşın politik partilerin itirazları sebebiyle bir hayli yerde seçim neticelerine ait tartışmalar sürüyor.

Türkiye gazetesinin haberine göre, seçimlerin hemen hemen peşinden üç mertebeli bir itiraz süreci işlemeye başlamıştı. Siyasi partiler itirazlarını öncelikle kaza seçim heyetlerine, buradan şehir seçim heyetlerine taşıdı. Normal itiraz sürecinin son mertebesi olan ve YSK’ya yapılan müracaatların karara bağlanmasına yönelik müddet de bir gün önce itibarıyla bitirdi.

Maltepe için alınan reylerin tümümün sayılması kararı dahilinde da kazadaki sayım işleminin bugün bitirmesi bekleniyor. Maltepe’deki reylerin sayımının bitirmesinden sonra İstanbul’daki seçim düğümünü çözecek son mertebeye geçilecek.

Habere göre, İl Seçim Heyeti, ‘Birleştirme tutanağı’ düzenleyecek. Bu mertebede İl Seçim Heyeti kazanan adayı da bir manada duyuru etmiş olacak. CHP’liler de yarın Ekrem İmamoğlu’na mazbatanın verileceğini ifade ediyor.

OLAĞANDIŞI İTİRAZ SÜRECİ

Yeniden gazetenin aktardığına göre, AK Parti’nin İstanbul’daki seçimlerin yenilenmesine yönelik ‘Olağandışı itiraz’ yolunu da bu mertebeden sonra 7 gün içinde kullanması gerekiyor.

YSK’nın, 7 günlük itiraz süresinin dolmasını beklemeden, AK Parti’nin müracaatını karara bağlayacağı dile getiriliyor.

AK Parti’nin itirazından sonra YSK, önceden müzakereyi ertelediği Büyükçekmece müracaatını da gündemine alarak hem İstanbul’daki seçimlerin yenilenmesi hem de Büyükçekmece konusundaki itirazı karara bağlayacak.

Nayn

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...