Meteoroloji: ‘Kuğu fırtınası’ geliyor

Share

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre, 15 Nisan pazartesi bugün Türkiye’nin büyük bölümü sağanak yağış ve fırtınanın tesiri altında olacak. Uzmanlar yurttaşları ‘kuğu fırtınası’na karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün Balkanlar üzerinden gelen serin havayla beraber Türkiye’nin büyük bir bölümünde sıcaklıkların 4 ila 8 derece azalacağı düşünülüyor. İzahta “Hafta süresince mevsim normalleri altında izlemesi beklenen hava sıcaklıklarının alana getirebileceği negatifliklere karşı (sıhhat meseleleri, iç ve yüksek kesimlerde yer yer tarımsal don olayı, yüksek kesimlerde görülebilecek kar yağışları) dikkatli ve önlemli olunması, meteorolojik ikaz ve raporların dikkatle izlemesi ehemmiyet arz etmektedir” ifadeleri bulundu.

Uzmanlar ayrı olarak yurttaşları bahar mevsiminin ortalarında şiddetli rüzgar ve yağışlı havayla birlikte birkaç günlüğüne kışı geri getiren hava olayı olarak tanımlanan ‘kuğu fırtınası’na karşı da uyarıyor.

Kuğu fırtınası nedir?

Bahar mevsiminde olan ve tüm yurdu tesirine alan kuğu fırtınası sebebiyle şiddetli rüzgar ve yağışlı hava, kışı sanki yine getirir. Kuğu fırtınası her sene tahmini olarak 16 Nisan’da başlar ve 3 gün devam eder. Ekseriyetle 16-17-18 Nisan tarihlerinde tesirli olan kuğu fırtınası kimi yıllar bir-iki gün kadar değişkenlik gösterebilir.

T24

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...