Android artık Play Store üzerinden güncellenecek

Share

Google’ın Android Q ile beraber hayata geçireceği en büyük farklıklardan birisi de, sistem aktüellemelerinin Google Play Store’a taşınacak olması. Başka bir deyişle Google Play artık uygulamaların yanı sıra sistem yazılımını da kapsayacak.

Pixel serisi telefonlarda Android Q Beta sürümü yüklü olan bir takım kullanıcılar telefonlarına Google Play üzerinden sistem aktüellemesi aldılar. Bir uygulama aktüelleniyormuş gibi aynı şekilde sistem aktüellemeleri indiriliyor.

Aktüelleme indikten sonra telefon otomatik olarak yine başlatılıyor. Başka bir deyişle temelde Ayarlar menüsünde yapılan aktüelleme ile bir fark yok. Tabi, en çok merak edilen konu bunun diğer üreticilere dayatılıp dayatılmayacağı.

Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan Google I/O 2019 etkinliğinde bu vaziyet netlik kazanacak. Şayet diğer üreticilerin Android Q’ya geçiş sonrasında bu sistemi kullanması gerekirse aktüellemeler ile ilgili büyük bir yol kat edilir.

Bunun sebebi ise OTA’ya mukayese et aktüellemelerin Google Play Store üzerinden çok daha hızlı bir şekilde dağıtılabilecek olması. Başka bir deyişle, kullanıcıların Android aktüellemeleri için aylarca beklemesine gerek kalmayabilir.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...