PlayStation 5 için ilk resmi açıklama geldi

Share

Sony‘nin yeni nesil oyun konsolu üzerinde çalıştığı, uzun müddettir biliniyor. Bununla beraber pek çok kişi de PlayStation 5 modelini heyecanla bekliyor. Modelle alakalı sızıntılar günümüzde art arda gelmeye başlamıştı. Tüm bunların hemen peşinden yeni nesil konsolla alakalı ilk resmi ayrıntılar da Sony tarafından geldi. Sony yaptığı izah ile birlikte PlayStation 5 özellikleri ile ilgili ilk resmi açıklamayı da yapmış oldu.

Yeni nesil oyun konsolu ile ilgili izah yapan Mark Cerny, PlayStation 5 ile ilgili ehemmiyetli bir takım teknik ayrıntıları verdi. Bu ayrıntılardan ilki, konsolun üçüncü nesil AMD Ryzen işlemcilerden gücünü alacağı noktasında. Bununla beraber ekran kartı bölümünde ise Işın İzleme özelliğine sahip Radeon Navi yongasına yer verilecek. Bu açıdan baktığımızda performans noktasında tamamiyle yeni bir donanımla karşılaşacağımızı belirtebiliriz.

Yapılan donanım iyileştirmeleri beraberinde daha yüksek çözünürlük desteğini de getirecek. PlayStation 5 şayet uyumlu bir monitör kullanırsanız, 8K grafik desteğine sahip olacak. Bununla birlikte yapılan açıklamaya göre Sony, PlayStation 5 için 3D ses çalışmalarını da yürütüyor. Evvelki iki konsol arasında ses ile ilgili ehemmiyetli bir fark bulunmazken, yeni konsolla birlikte bu vaziyet farklılık kazanacak.

Söz edilen büyük yeniliklerden birisi de dahili depolama noktasında bulunuyor. Yeni konsolun depolama birimi SSD olarak aktüellenecek. Bu sayede yükleme müddetleri ve kullanım esnasındaki performansta da büyük artışlar yaşanacaktır. Pek çok kişi tarafından merak edilen bir diğer özellik ise yeni konsolun geriye uyumluluk vaziyeti.

Bildiğiniz üzere yeni bir konsol aldığınızda, bilhassa ilk vakitlerde geniş oyun desteği bulmak zor olabiliyor. PlayStation 5, aktüel modelle benzer mimarileri paylaştığı için geriye uyumluluk ile ilgili desteği çok daha kolay hale getiriyor. Bunlarla birlikte yeni konsola ait tanıtım tarihi ve ücret bilgisi paylaşılmadı.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...