F1: Williams takımı satılabilir

Share

Formula 2 sürücüsü Nikita’nın babası Dmitry Mazepin, Force India’yı satın alma teşebbüsünün başarısız olmasının hemen peşinden şimdi de Williams’ın paylarını satın almak için müzakereler yapıyor.

Çin Grand Prix’si hafta nihayetinde bu sezon Formula 2’de yarışan Nikita’nın babası Dmitry ile Williams arasında bir müzakere yapıldığı ortaya çıktı.

Tarafların yaptığı görüşme, 20 yaşında olan sürücünün geleceği değil, Mazepin Sr’in Grove merkezli takımı satın alması içindi.

Haber, tarihinin en kötü dönemini yaşayan İngiliz ekibin mali ve teknik vaziyeti göz önüne alındığında hiç de şaşırtıcı değil.

İlk söylentiler takriben bir ay önce ortaya çıkmıştı ancak bu daha çok faraziyeler üzerineydi.

Bir tarafta büyük zorluklar çeken kimi bulunurken, diğer tarafta erkek çocuğunun kariyerini tasarılamak için kontrolünü eline geçirmek isteyen istekli bir teşebbüsçü bulunuyor.

Bu vaziyet Racing Point projesini hayata geçiren Lawrence Stroll ve Force India arasındaki müzakereleri andırıyor.

Enteresan şekilde Mazepin, geçen sene Force India’yı satın almak için öneride bulunmuş ancak nihayetinde bu müzakereler negatif sonuçlanmıştı.

Şayet Williams, Mazepin’in önerinine “hayır” derse gelecekte zorluk çekebilir zira masada takıma alaka gösterecek çok fazla tercih yok.

Nikita şu anda F1 için şart olan 40 süper lisans puanından 21’ine sahip ve süper lisans almak istiyorsa ilk beş içerisine girmek zorunda kalacak.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...