Netflix için rastgele oynatma özelliği geliyor!

Share

Kullanıcıların birçoğu ne izleyecekleri ile ilgili kararsız kalabiliyor ve bir dizi veya film aramak istemiyor. Bu yüzden, Netflix rastgele oynat özelliği ile kullanıcılara daha iyi bir tecrübe sunmayı amaçlıyor!

Ekseriyetle Netflix kullanırken kullanıcılar izlediği bir dizi yoksa veya devam ettikleri dizilerinin tüm bölümlerini izlemişse muhteva seçme ile ilgili kararsız kalabiliyor. Ama yeni özellik sayesinde bu kararsızlık uzun sürmeyecek.

Android Police tarafından sızdırılan, test edilen yeni özellik ile Netflix bir sonraki bölüm kısayolunun yanı sıra rastgele oynat düğmesini de kullanıcılara sunmak için hazırlanıyor.

Netflix algoritması kullanıcıların nelerden hoşlandığını anlayabiliyor ve ana sayfalarında kullanıcılara göre tekliflerde bulunuyordu. Hem de uzun müddet gündem olan kullanıcıya göre film veya dizi görseli de algoritmanın özelliklerinden biri olarak karşımıza çıktı.

Şimdi ise Black Mirror gibi her bölümü birbirinden bağımsız dizileri izlerken izleyicilerin zevkine göre yeni bölümler veya kullanıcıların beğenebileceği başka dizileri rastgele oynat seçeneği ile otomatik olarak oynatmaya başlayacak.

Bu özellik ile kullanıcılar daha az kararsızlık yaşayacak. Şirket ayrı olarak kişilerin beğeni kıstaslarını değerlendirebilecek yeni testleriyle de kullanıcıların karşısına gerçekten beğenecekleri, şahsi zevklerine uygun tercihleri çıkartmak için algoritmasını geliştirmeye devam ediyor.

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...