Zayıflamak için yemelisiniz!

Share

Kilo vermek için yemek yemeyi azaltmanız gerektiği doğru, ama aynı zamanda mutlaka yemeniz gereken besinler de var. İşinizi kolaylaştırmak adına, kilo vermek için mutlaka tüketmeniz gereken besinleri derledik. Hadi birlikte göz atalım…

1. Somon Balığı
İçerdiği protein, omega-3 ve az miktardaki yağ oranıyla, size hem enerji verecek hem de metabolizmanızı hızlandıracak.

2. Salatalık
Su oranı oldukça yüksek olan salatalıkları, yalnızca salatalarınızda değil aynı zamanda aralarda atıştırmalık olarak da tüketebilirsiniz. Üzerine tuz dökmeyin dememize gerek yok herhalde!

3. Çilek
Canınız tatlı istediğinde, çilek benzeri meyveleri tüketebilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre, çilek yediğinizde bir sonraki öğünde daha az kalori alıyorsunuz.

4. Fındık
Kavrulmamış fındıklar, karın bölgenizde yağlanmayı azaltabilecek doymamış yağlar içerir. Aynı zamanda, lif, folik asit ve potasyum açısından da çok zengindir. Ama tabii ki, bir öğünde bir avuçtan fazla yememeniz gerekiyor.

5. Yumurta
Protein açısından en zengin gıdalardan biri olan yumurtayı kahvaltıda tükettiğinizde, günün geri kalanında daha az yiyorsunuz.

Eğer bu yaz sıcaklarında, canınız dondurma tarzı kalorisi yüksek ama hepimizin sevdiği tatlılardan isterse, yoğurdun içine küçük küçük doğradığınız çilekleri, kavrulmamış badem ve fındık gibi sevdiğiniz kuru yemişleri atıp dondurucuda dondurabilirsiniz.

Yazı: Ahsen Çelik / Elle.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...