Dünyanın en küçük bebeği, 7 ay sonra evine gidiyor

Share

Japonya’da Ekim ayında doğduğunda yalnızca bir elma ağırlığında olan ‘dünyanın en küçük bebeği’ haneye gitmeye hazırlanıyor.

Ryusuke Sekiya isimi verilen erkek bebek, 24 hafta ve beş günü bitirdiği sırada annesinin yüksek tansiyon meselesi hasebiyle acil sezaryenle dünyaya getirilmişti.

Ryusuke, Nagano Çocuk Hastanesi’nde doğduğunda yalnızca 258 gramdı ve bir evvelki rekor sahibinden de 100 gram hafifti. Yeniden Japonya’da Ağustos ayında doğan ancak isimi izah etmeyen mevzubahis bebek, 268 gramdı. Bu bebek de geçtiğimiz Şubat ayında taburcu edilmişti.

PAMUK ARACILIĞIYLA ANNE SÜTÜ ALDI

Doğar doğmaz yoğun bakım biriminde rehabilitasyon altına alınan Ryusuke, tüpler aracılığıyla beslendi. Anne sütünü de bir pamuğa damlatılması ve oradan ağzına aktarılmasıyla alabildi.

Ancak Ryusukeyaklaşık yedi ay sonra ağırlığının 13 katına erişebildi ve şu anda 3 kilogramı aştı. Doktorlar bebeği bu hafta sonu taburcu edeceklerini söyledi.

Annesi Toshiko, “Doğduğunda çok küçüktü, o kadar ki sanki dokunursam kırılacak gibi görünüyordu. Çok kaygılıydım. Şimdi süt içebiliyor, banyo yaptırabiliyoruz. Büyüdüğünü gördüğüm için mutluyum” diye konuştu.

Japonya'da 268 gram ağırlığında doğan bir erkek bebek ‘dünyanın en küçük erkek bebeği' unvanına sahip oldu.

Japonya’da peş peşe kırılan bu rekorlardan önce ‘dünyanın en küçük bebeği’ unvanı 252 gramla 2015 seneninde Almanya’da doğan bir bebeğe aitti.

Nayn

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...