Berger: Senna’nın seviyesinde olan tek pilot Hamilton

Share

Gerhard Berger, McLaren’den daha önceki takım arkadaşı Ayrton Senna ile aynı düzeyde gördüğü tek Formula 1 sürücüsünün Lewis Hamilton olduğunu söyledi.

1990 ile 1992 arasında McLaren’de Ayrton Senna’nın takım arkadaşlığını yapan DTM serisi patronu Berger, Hamilton’ı önceden yarıştığı ve izlediği tüm diğer dünya şampiyonlarından daha üstün gördüğünü belirtti.

Berger, “Herkes bana ‘Şu sürücüyü Ayrton’la karşılaştırdığında nasıl görüyorsun?’ sualini soruyor. Ve ben de bütün yıllar süresince ‘Hiç kimseyi Ayrton’un yakınında görmüyorum.’ dedim. Ancak Lewis, Ayrton ile aynı düzeye koyduğum ilk sürücü.”

“Bu çocuk olağandışı derecede hızlı. Diğerlerinden biraz daha az hata yapıyor ve beni en çok etkileyen şeylerden biri belki de, ona karşı ‘Bugün ikinciyim, ya onu geçip kazanacağım veyahut oyun dışında kalacağım.’ diye düşünebiliyorsunuz.”

“O bunu yapmıyor, yalnızca bekliyor ve ‘Tamam, ikinci olup bu puanları alacağım.’ diyor. Şu anda rakipsiz gibi göründüğü için oyunu iyi bir şekilde yönetiyor gibi duruyor.”

“Son yıllarda Mercedes’in bir hayli şampiyonluk kazandığını görüyorum, bunun sebebi Lewis ve motordu.”

“Evet motor olağanüstü. Fakat Lewis yağmurda, hızlı bir pistte, bir cadde pistinde, sıralama turlarında her vakit orada.”

“Dünya şampiyonluğunu beş defa kazandı. Evet en iyi araçta en iyi motorla yarışıyor, ancak kendisi de şu an açık arayla en iyi isim.” diye konuştu.

Berger, Hamilton’ın Michael Schumacher’in rekorlarını, bilhassa de yedi dünya şampiyonluğunu zorlayabileceğine inanıyor.

“Bence Lewis, ona bir şey olmazsa ve şimdiki gibi devam ederse, önümüzdeki iki, üç senede her zaman şampiyonluğa oynayabilir. Netlikle bu talihi var.”

“Bir tarafta Michael’ın başarısını da elinde tutmasını isterdim, ancak başına gelenler çok ağlatısal ve üzücü. Ancak tüm bunları bir kenara bıraktığınızda, Lewis’in F1 izlediğim zamanlardaki çok özel bir sürücü olduğunu görebiliyorum.”

Hamilton’ı Schumacher ile karşılaştırması istendiğinde Berger şu ifadeleri kullandı:

“İnsanları karşılaştırmak nasıldır bilirsiniz, bir tarafta sadece istatistiksel olarak bakarsınız.”

“Ve sonra daha derinlere inersiniz ve kimin kaç yarışta kaç kez kazandığına ve sıralama turlarına bakarsınız. Ben daha çok hislerime ve izlediklerime bakıyorum.”

“Bana göre her zaman mükemmel şampiyonlar vardı. Nelson Piquet gibi, Niki Lauda gibi, Alain Prost gibi, Michael gibi. Ancak hepsinden üstün biri vardı, Ayrton. Şimdi de Lewis’i onunla aynı ligde görüyorum.”

“Jim Clark ve Fangio’yu nereye koyacağımı bilmem zor. Geçen gün Fangio konusunda bir belgesel gördüm ve onun ne kadar kuvvetli olduğunu fark ettim.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...