Dolar/TL güne 5.85 seviyesinde başladı

Share

Paskalya tatili ve bir gün önce Türkiye piyasalarında resmi tatil olması hasebiyle dolar/TL’de hacim hudutlu kalırken kur, sabah saatlerinde işlem gördüğü 5.83 düzeylerinde dalgalandı. Bu sabah ise dolar/TL güne 5.85 düzeyinde başladı.

Beyaz Saray AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkanı Donald Trump’ın İran’dan petrol ithal eden ülkelere yönelik yaptırım muafiyetlerini Mayıs’ta müddetleri dolduktan sonra yenilememe kararı aldığını izah etti. Buna göre aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkeler ithalatı kısa müddet içinde durdurmaları halinde yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklar. Dolar/TL saat 07:10 itibari ile güne 5.8516/5.8539 düzeyinde başladı.

Piyasalarda Merkez Bankası rezervlerine yönelik belirsizlik ve bu belirsizliğin TL üzerindeki tesiri de kısmen sürüyor. Bankacılar TCMB rezervlerinde düşüş yaşanmasını “açıklamaya muhtaç” olarak özetliyorlar ve sürece ait TCMB’den bilgilendirme beklemeye devam ediliyorlar.

T24

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...