‘Joe Biden ABD başkanlık yarışına giriyor’

Share

Daha önceki AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkanı Barack Obama döneminde başkan yardımcılığı yapan Joe Biden’ın 2020 seçimleri için yarışa girmeye karar verdiği ve perşembe günü aday adaylığını izah edeceği öne sürüldü.

Sputnik’in AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ medyasından aktardığına göre Biden’a yakın kaynaklar daha önceki başkan yardımcısının, başkanlık yarışına girmek için tüm hazırlıklarını bitirdiğini söyledi.

Uzun müddettir yarışa girip girmeme kararı merakla beklenen 76 yaşında olan Biden’ın perşembe günü video yayımlayarak Demokrat Partiden başkan aday adaylığını resmen izah edeceği belirtildi. Mevzubahis haberlerde, Biden’ın seçim kampanyasındaki ana temasının “AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkanı Cumhuriyetçi Donald Trump’ı yenebilecek ve partiyi bir araya getirebilecek tek Demokrat adayın kendisi olacağı” kaydedildi.

Kamuoyu yoklamalarında daha aday adaylığını duyuru etmemiş olmasına karşın Biden, Demokrat seçmenler arasında en fazla ilgi gören isim olarak dikkat çekiyordu. Monmouth Üniversitesinin bugün yayımladığı aktüel bir ankete göre Biden Demokrat seçmenler arasında yüzde 27 ile listenin başında gözükürken, Vermont Senatörü Bernie Sanders ise yüzde 20 ile ikinci sırada geliyor.

3 Kasım 2020’de yapılacak 59. başkanlık seçimleri öncesinde Demokrat Partide 20’den fazla isim başkanlık koltuğu için yarışa girerken, Cumhuriyetçilerde mevcut Başkan Trump’ın ikinci dönemi için yarışa girmesi bekleniyor.

T24

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...