Trump: Twitter CEO’su Dorsey bana pek de iyi davranmıyor

Share

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkanı Donald Trump, sık sık tenkitlerde bulunduğu Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey ile Beyaz Saray’da bir müzakere gerçekleştirdi. Görüşmede Trump, “Twitter bana bir Cumhuriyetçi olarak pek de iyi davranmıyor” diye konuştu.

Trump, Dorsey ile görüşmesini Twitter hesabından paylaştığı bir resim karesi ile duyurdu.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkanı paylaşımında, “Genel manada kendi platformları ve sosyal medya dünyası konusunda bir hayli konuyu konuştuk. Açık bir diyaloğu sürdürmeyi umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Amerikan medyasına izah yapan Twitter’ın sözcüsü, görüşmenin Trump’ın çağrısı üzerine gerçekleştiğini, ağırlıklı olarak 2020 başkanlık seçimlerine giden yolda Twitter’ın konumunun ve uyuşturucu kullanımına karşı sosyal medyanın rolünün konuşulduğunu belirtti.

Dorsey ile buluşmasından saatler önce Trump’ın “(Twitter) Bana bir Cumhuriyetçi olarak pek de iyi davranmıyor. Çok ayrımcılık yapıyorlar, insanlar zor aza oluyor, birçok kişiyi de listeden (takip listesinden) çıkarıyorlar.” şeklindeki Twitter paylaşımı kamuoyunda tartışılmıştı.

Twitter’ın kendisine sansür uyguladığını iddia eden Trump, ters vaziyette şimdikinden çok daha fazla takipçisi olacağını ileri sürmüştü.

Önceden de birkaç sefer Twitter’ı “kendi hesabındaki kullanıcıları azaltmakla suçlayan” Trump, Facebook ile beraber Twitter’ın Cumhuriyetçilerin görüşlerine yeterince yer vermediğini müdafaa ediyor.

T24

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...