Xiaomi’den üç ön kameralı telefon geliyor

Share

Akıllı telefonların arka kamera sayısı gittikçe artmaya ve en azından çift arka kamera standartlaşmaya başlarken, ön tarafta vaziyet daha değişik. Son zamanlarda satışa sunulan bir hayli akıllı telefonun ön tarafında tek kamera bulunuyor.

Galaxy S10 Plus gibi yeni amiral gemilerinde çift ön kameraya yer verilirken, geçtiğimiz günlerde LG’nin üç ön kameralı telefon için patent aldığını sizlere duyurmuştuk. Benzer bir adım bu sefer Çinli rakibi Xiaomi’den geldi.

Xiaomi üç ön kameralı telefon patenti aldı!

Xiaomi üç ön kameralı telefon

Dünyanın dördüncü büyük akıllı telefon üreticisinin aldığı bu patente göz attığımızda, Mi Mix 3 ile benzer şekilde üç ön kameranın kızaklı tasarımın bir parçası olarak çentiksiz ekranın arkasına gizlendiğini görüyoruz.

Tabi, açılabilir modüler kamera tasarımı veya geniş bir çentik kullanımı seçenek edilebilir. İşlevselliği göz özünde bulundurduğumuzda ön tarafta yer alan ana kameraya, süper geniş açılı bir kameranın daha eşlik etmesini bekliyoruz.

Üçüncü kamera ise büyük olasılıkla ToF sensörü olacaktır. Bu patentin hayata geçirilip geçirilmeyeceği bilinmezliğini savunurken, beklentiler Xiaomi Mi Mix 4 veya Xiaomi Mi 10 modelinde bu konuda bir adım atılması istikametinde.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...