2019 iPhone XI için yeni detaylar ortaya çıktı

Share

Bu sabah yayınlanan bir tweet, yeni iPhone modellerinin demo modellemelerini görsellere dönüştürdü. Geçtiğimiz günlerde 2019 iPhone modellerine ait olduğu ileri sürülen demo tasarımlar ortaya çıkmıştı.

iPhone modellerini evvelce düşünmesi ile bilinen OnLeaks, Twitter üzerinden bir rapor yayınlayarak 2019 iPhone modelleri konusunda ehemmiyetli bilgiler verdi.

Yayınlanan raporda ve görüntülerde en çok alaka çeken bölüm, arka tarafın benzersiz bir cam tasarımına sahip olacağı. Buradaki ayrıntılar net olmasa da, aletin tek bir arka cam oturumdan oluşacağı, kameranın ayrı bir oturuma sahip olmayacağı belirtiliyor.

Bu sayede kamera çıkıntısı daha yumuşak hatlara sahip olacak. iPhone kullanıcıları kamera çıkıntısının çok keskin olduğundan yakıntıcıydı.

Rapora göre 5.8 inç iPhone “XI” 143,6×71,4×7,8 mm boyutlarında olacak. Bu boyutlarıyla yeni model iPhone XI, iPhone XS ile değişik boyutlara sahip olacak. Lakin bu boyut farklılıkları, gözle zor görülecek kadar küçük olacak.

Söz edilen diğer farklıklar ise telefonun üç kamera ile gelmesi ve bu kameraların dışarıdan görünmesinin olanaksıza yakın olacağı. Geliştirilen yeni bir teknoloji sayesinde kullanıcılar kamera bölümüne baktıklarında, düz siyah bir taban görecekler.

Bunlar dışında kamera çıkıntısının bulunduğu yerde mikrofonun da olacağı belirtiliyor.

Ayrı olarak alette yine tasarlanmış bir suskuna alma butonu bulunacak. İlk iPhone’dan beri aynı şekilde devam eden buton, ilk sefer farklığa uğrayacak gibi görünüyor. Mevzubahis butonun iPad modellerinde olduğu gibi yukarıdan aşağıya oynatılabileceği belirtildi.

Apple’ın bu sene üç yeni iPhone modeli tanıtması bekleniyor, konuda bahsi geçen telefon ise tek modelden oluşuyor. Diğer 2019 iPhone modelleri ile ilgili daha yeni bir bilgi bulunmuyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...