Microsoft artık trilyon dolar değerinde

Share

Microsoft 1 trilyon dolarlık değeri erişen üçüncü şirket oldu. Yazılım devi, kuvvetli mali çeyrek raporlarını izahının hemen peşinden pay senetleri yükselişe geçti. Ve şirket, bu hamleyle beraber 1 trilyon dolar değerini aşmayı muvaffak oldu.

Microsoft 1 trilyon dolar değeri aşan üçüncü şirket

Microsoft 1 trilyon dolar değeri aşan üçüncü şirket olmayı muvaffak oldu. Ondan önce 1 trilyon dolar değeri aşan şirketler Apple ve Amazon’du.

Microsoft’un hisse senedi ücreti bir gün evvel 125 dolar ile kapanmıştı. Kapanışın ardından ilk çeyrek mali raporlarını izah eden şirket bugün 130 dolar değerle açıldı. %4 değer artışı yaşayan şirket, bu hareketle birlikte 1 trilyon dolar değerin üstüne çıktı.

Tabii şirketlerde yaşanan negatif olaylar borsa değerlerine yansıyabiliyor. Apple bir çok defa NASDAQ üzerinde 1 trilyon dolar değerini gördü ve sonrasında altına düştü. Microsoft’un da belirli müddetliğine bu değerin altına düşebileceği, sonrasında tekrar yükselebileceği belirtiliyor.

Microsoft’un borsa değerinin artmasının sebeplerinden biri de bulut depolama. Şirket son zamanlarda bulut depolama konusuna çok ehemmiyet veriyor ve Amazon’un AWS hakimiyetini bittirmeyi tasarılıyor. Microsoft Azure şu an Amazon’un hemen arkasında, Google’ın ise önünde yerini alıyor.

Microsoft’un izah ettiği son rapor şirket için işlerin sahiden de iyi gittiğini gösteriyor. Buna göre şirket ilk çeyrekte; Büro ve LinkedIn’den 10,2 milyar dolar, Azure ve müessesesel hizmetlerden 9,7 milyar dolar, Windows, Xbox ve Surface’den 10,7 milyar dolar gelir ele geçirdi.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...