Netflix filmleri Oscar’da yarışmaya devam edecek

Share

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’de Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından dağıtılan Oscar Ödülleri’nden çevrimiçi film-dizi izleme platformu Netflix’in dışlanmasını isteyenler, şu an için hüsrana uğradı.

Netflix’in katılımının bu seneki Oscar Ödülleri’nin en en sıcaklıklı tartışma konularından biri olmasına ve tanınmış yönetmen Steven Spielberg gibi kuvvetli isimlerin Netflix’i dışlayacak kaide farklığı istemesine karşın, Yüksekokul’deki oylama tersi istikamette sonuçlandı.

Yüksekokul’nin idare heyeti, Netflix ve Amazon Prime gibi video akış uygulamalarının Oscar adayı seçilme ehliyetlerine olanak veren maddenin savunması istikametinde karar aldı.

‘GENİŞ ÇAPLI FİLM SEÇKİSİ GEREKLİ’

Mevzubahis madde, Los Angeles’daki sinema salonlarında en az 7 gün gösterilen her filmin Oscar değerlendirmesine alınabilmesine imkan tanıyor.

Buna göre filmler sinema salonlarında gösterime girdikleri gün veyahut bir gün sonra video akış servislerinde yayımlanabiliyor ve yeniden de Oscar’da müsabaka ehliyeti bulunuyor.

Yüksekokul Başkanı John Bailey “Sinema sanatının ayrılmaz parçası olarak sinema salonu tecrübenini destekliyoruz, aramızdaki fikir tartışmasına ağırlığını koyan bu olmuştur. Kaidelerimiz sinema salonunda gösterim istediği gibi bu arada Oscar değerlendirilmesine gönderilecek geniş çaplı bir film seçkisine müsaade ediyor” diyerek şöyle devam etti:

OSCAR’DA ROMA SÜKSESİ

“Sinema endüstrimizdeki derinlikemesine farklıkları daha fazla incelemeyi ve azalarımızla bu sorunlar ile ilgili tartışmaları devam ettirmeyi tasarılıyoruz.”

Bu seneki Oscar Ödülleri’nde Netflix yapımı, Meksikalı yönetmen Alfonso Cuarón’un İspanyolca dilindeki filmi Roma’nın En İyi Film Ödülü adayları arasında olması sıcaklıklı tartışmalara kapı aralamıştı.

Oscar’ın gediklilerinden Steven Spielberg Oscar yarışına Netflix yapımlarının katılmasını sert dille tenkit etmişti.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’li yönetmenin Yüksekokul’nin kurallarının Netflix’i dışlayacak şekilde değiştirilmesini istediği, medyaya yansımıştı.

‘AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ ADALET BAKANLIĞI NETFLIX İÇİN DEVREYE GİRDİ’

Bu ay AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Adalet Bakanlığı’nın Yüksekokul’ye Netflix’i dışlamaması istikametinde ikaz mektubu gönderdiği haberinin patlak vermesi, tartışmayı iyice kızıştırdı.

Tez vakitte sektörün devi haline gelip global çapta film ve dizilere önceden görülmemiş boyutta para pompalayan Netflix, Hollywood’un kemikleşmiş isimleri açısından korkutucu hale geldi.

Fakat Netflix’e rakipler çıkmakta gecikmedi: Disney ve Apple da kendi online TV servislerini kurdu.

Nayn

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...