Tim Cook: Telefonumdaki bildirimleri kapattım

Share

Apple’ın CEO’su Tim Cook enteresan izahı ile gündemde. Cook, “iPhone’unuzdaki bildirimleri kapatın, ben öyle yaptım” diye konuştu.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ merkezli teknoloji devi Apple’ın CEO’su Tim Cook Katıldığı TIME 100 etkinliğinde dijital bağımlılık konusunda enteresan izahlarda bulundu.

Kullanıcıların telefon bağımlılıklarından rahatsız olduklarını belirten Tim Cook, iPhone’lara gelen bir takım bildirimleri azalttıklarını dile getirdi.

“Apple’ın kullanıcı müddetini asla üst düzeye çıkartmak istemedik” diyen Cook, telefonunda bulunan bir hayli bildirimi kapattığını, kullanıcıların da şayet iPhone’ları varsa bunu yapmaları gerektiğini belirtti.

Cook, iPhone’unun bildirimleri üzerine düşündüğünü belirtti ve günde alması şart olan bildirim sayısını, onu hayatına kattıda bulunanlar ve zamanını çalanlar olarak ikiye ayırdığının vurguladı.

Cook sözlerine şöyle devam etti: “Eğer diğer insanların yüzüne telefonunun ekranına baktığın kadar bakmıyorsan, yanlış yoldasınız.”

NTV

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...