F1 2019 Azerbaycan GP’sini Bottas kazandı

Share

2019 Formula 1 sezonunun dördüncü yarışı olan Azerbaycan GP’yi Mercedes pilotu Valtteri Bottas kazandı.
Sıralama turlarında iyi bir turla pole pozisyonunu alan Mercedes pilotu Valtteri Bottas, ilk turu lider geçmesinin ardından kontrollü bir sürüşle Avustralya’dan sonra ikinci zaferini almayı başardı.

Fin pilot pit stoplar hariç yarışı lider götüren isimdi ve kontrolü hiç elinden bırakmadı. Son bölümde Lewis Hamilton’ın baskısına cevap veren Bottas, kariyerinin beşinci zaferini elde etti.

Lewis Hamilton, ilk iki virajda Bottas’ın yanında kalıp yarış boyunca Fin pilotu takip etse de bir türlü geçiş fırsatı yakalayamayınca ikinci olmuş oldu. Böylelikle ilk dört yarışın ikisini Bottas, diğer ikisini ise Hamilton kazanmış oldu.

Bu, Mercedes’in ilk dört yarışın tamamında duble yaptığı anlamına da geldi.

Sebastian Vettel, üçüncü sıradan başladığı yarışta genel anlamda Mercedes sürücüleriyle benzer tempoda gitti ancak rakiplerini geride bırakamayınca üçüncü oldu.

Red Bull pilotu Max Verstappen, dördüncü sıradan başladığı yarışta Charles Leclerc’e pist üstünde geçildi ancak pitlerin ardından yeniden dördüncülüğe yükseldi ve yarışı bu noktada bitirerek ilk dört yarışın tamamında dördüncü olmuş oldu.

Charles Leclerc iyi başladığı yarışta pit stopların ardından beklenen ilerlemeyi kaydedemedi ve son bölümde en hızlı tur denemesi için fazladan bir pit stop yaptı. En hızlı turu kaydeden Monakolu sürücü damalı bayrağı beşinci sırada gördü.

İlk turda dördüncülüğe kadar çıkan Sergio Perez, kusursuz bir sürüşle damalı bayrağı altıncı sırada görerek Racing Point’e önemli puanlar kazandırdı.

McLaren yarışın güçlü takımlarından birisiydi ve Carlos Sainz Jr. yedinci olurken, takım arkadaşı Lando Norris sekizinci oldu. Bu iki McLaren sürücüsünün de hafta sonunu puanla kapattığı anlamına geldi.

Racing Point’in diğer sürücüsü Lance Stroll gerilerden başladığı yarışta harika bir performansla dokuzuncu olurken, Kimi Raikkonen pit yolundan başladığı yarışta onuncu olarak dört yarışın dördünden de puanla ayrılmış oldu.

Alexander Albon, Toro Rosso ile ilk turda bariyerlere temas ederken, damalı bayrağı 11. sırada gördü.

Yarışa grid cezası yüzünden geriden başlayan Antonio Giovinazzi 12. olurken, Kevin Magnussen bir kez daha hafta sonunu puansız kapatıp 13. sırada yer aldı. Nico Hulkenberg’in 14. olduğu yarışta George Russell 15. ve Robert Kubica 16. oldu.

Öte yandan Pierre Gasly altıncı götürdüğü yarışta motor problemiyle yolda kalırken, Romain Grosjean da sorunlu hafta sonunda yarışı erken bıraktı.

Yarışın en ilginç anı hiç şüphesiz Daniil Kvyat ve Daniel Ricciardo arasındaki temastı.

Ricciardo, Kvyat’ı geç frenajla geçmeye çalıştı ancak kendisiyle birlikte Kvyat’ı da kaçış alanına soktu.

Ricciardo sonrasında geri geri giderken Kvyat’a çarptı. Böylelikle her iki pilot da yarışa erken veda etti.

2019’un beşinci yarışı 12 Mayıs’ta İspanya’da yapılacak.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...