Makyajınızı temizlemek için 5 önemli sebep!

Share

Kadınlar için önemi büyük olan makyajı yapması zevkli olsa da çıkarması da bir o kadar eziyetli geliyor. Ertelenen ya da düzenli olarak makyajdan arındırılmayan cilt ise farklı sorunlara yol açıyor. Peki makyaj temizlenmezse ciltte nasıl sorunlar nüks eder? Doğru cilt temizliği nasıl olmalıdır?

Düzenli olarak temizlenmeyen ciltlerde gözenekler tıkanır, bunun sonucunda sivilce, siyah nokta sorunları baş gösteriyor. Bu sorunlardan kurtulmak için ise daha zahmetli işlere kalkışmak gerekiyor. Makyajdan arındırılmayan cilt daha mat ve soluk bir görünümle karşılaşmanıza neden oluyor. Sonraki gün yeniden makyaj yapmak istediğinizde işiniz daha da zorlaşıyor ve istediğiniz görünümü yakalamanız da imkansız oluyor.

CİLT TEMİZLİĞİNDE NELER YAPILMALIDIR?

Cildinizi makyajdan ve kirden arındırmak için her gün mutlaka temizleyici ürünle yıkamalı, sonrasında ise tonikle açılan gözenekleri sıkılaştırmalısınız. Son olarak nemlendiricinizi uygulayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz. Haftalık cilt bakım maskelerini uygulamak ve peeling yapmak da cildiniz üzerinde olumlu etkilere sahip olacaktır.

Öncelikle kullanacağınız ürünlerin cilt yapınıza uygun olması son derece önemlidir. Örneğin yağlı bir cilde sahipseniz daha da yağlandıracak ürünlerden kaçınmanız gerekir. Bunun için ürünlerdeki karma, yağlı, kuru ve hassas ciltler için ibarelerine dikkat etmelisiniz. Aynı şekilde özellikle hassas ciltlerde problem yaratacak olan alkol, parfüm, paraben vs. zararlıları içermeyen ürünleri tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

Cildinizi temizlerken sıcak değil de ılık su tercih etmeniz daha faydalı olacaktır. Sıcak su cildinizi daha fazla kurutur, dolayısıyla özellikle kuru ciltli kişilerin bu durumdan kaçınması gerekir. Haftalık yapılacak nem maskeleri ve kullanılan ürünlerin nemlendirici özellikli olması da istenilen sonuca ulaşılmasını sağlayacaktır.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...