Trump: Genç, kıpır kıpır bir erkeğim

Share

72 yaşında olan Trump, 2020 seçimlerinde yaşın bir etken olup olmadığı suali üzerine, 76. yaşındaki rakibi Biden’ın AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkanlığı yapmak için çok yaşlı olduğunu ima etti.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’yi ağır ağır Kasım 2020 başkanlık seçimlerinin heyecanı sararken, daha önceki Başkan Barack Obama’nın yardımcısı Joe Biden’ın yarışa katılması politik gündeme damgasını vurdu.

Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump, Demokrat Parti’den önceden aday adaylığını izah etmiş 20 kişiyi değil de Joe Biden’ı diline doladı.

72 yaşındaki Trump, 76. yaşını süren Biden’ın AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkanlığı yapmak için çok yaşlı olduğunu ima etti.

Beyaz Saray’da ayaküstü gazetecilerin suallerini cevaplayan Trump, 2020 seçimlerinde yaşın bir etken olup olmadığı suali üzerine “Kendimi genç bir adam gibi hissediyorum” diye konuştu.

“Genç, kıpır kıpır bir erkeğim” diye devam eden Trump, sözü kendisinden 4 yaş büyük rakibine getirdi:

“Joe’ya bakıyorum da onun vaziyetini bilemiyorum.”

‘RAKİPLERİM SAYESİNDE ÇOK GENÇ GÖSTERİYORUM’

Bu sözler ağzından dökülürken gülümseyip başını sallayan AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkanı, “Kimse için çok yaşlı demem, fakat biliyorum ki, hepsi de beni çok genç gösteriyor, hem yaş hem de enerji bağlamında” dedi.

Cumhuriyetçi Trump, Demokrat Parti’nin başkan adayı seçilmesi halinde Biden’ı sandıkta rahatça yeneceği iddiasında bulunmayı da savsaklamadı.

77 YAŞINDA ADAY DA VAR

Demokrat Parti aday adayları arasında bir diğer öne çıkan isim olan ‘sosyalist’ Senatör Bernie Sanders da 77 yaşında.

Trump’ın bağlaşıkları başkanlık seçiminde en zorlu rakibin Biden olacağı görüşünde. Trump da kamuoyuna yaptığı izahlarda Demokrat Parti önseçimlerinin başatlarının Biden ve Sanders olduğunu belirtti.

Trump Ocak 2017’de koltuğa geçtiğinde geride bıraktığı 70 sene ve 220 günle AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkanı olmuş en yaşlı kişi unvanını almıştı. Ama Biden veya Sanders’ın başkan seçilmesi halinde tarihe yeni bir rekor yazılacak.

Nayn

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...