LEGO bloklarıyla yapılmış sakura ağacı rekor kırdı

Share

LEGO tuhaf bir oyuncak. Elinizdeki LEGO bloklarının sayısı arttıkça yapabileceklerinizin kapasitesi de inanılmaz derecede artıyor. İşte buna bir örnek… Japonya’daki LEGOLAND’in birinci yılını doldurması şerefine LEGO bloklarıyla gerçek boyutlarında bir sakura ağacı yapılmış.

Çek Cumhuriyeti’nde tasarlanıp inşa edilen ağacın yapımı 6.500 saat sürmüş. Tüm parçalar birleştirildikten sonra ağaç Japonya’ya taşınmış ve burada sergilenmeye başlamış.

5 metreden biraz uzun olan ağaç tam 881.470 LEGO bloğundan oluşuyor. Guinness Dünya Rekorları arasına “LEGO bloklarıyla yapılmış en büyük sakura ağacı” olarak girmeyi de başarmış.

Ä°lgili resim

Her yıl sakura ağaçlarının çiçek açtığı dönemde turistler Japonya’ya akın ediyor. Ülkenin karakteristik ögelerinden birini oluşturması sebebiyle de LEGO’nun sakura ağacı ayrı bir önem taşıyor.

Daha çok bilgi almak için LEGOLAND Japonya’nın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

nolm.us

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...