Xiaomi’den kablosuz şarj açıklaması

Share

Hızlı şarj teknolojilerine ehemmiyet veren Xiaomi, hem kablolu hem de kablosuz olarak hızlı şarj kalitesini arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Xiaomi Mi 9 ile beraber 20W kablosuz şarj olanağını kullanıcılarına sunan şirket, yeni kablosuz şarjlarla alakalı kimi izahlarda da bulundu. Xiaomi kablosuz şarj teknolojilerinin gelişimi konusunda bazı izahlarda bulundu.

Xiaomi CEO’su Lei Jun, yaptığı izah esnasında kablosuz şarj teknolojisinin gelişimi ile ilgili da konuştu. Jun, geliştirdikleri ilk kablosuz şarj teknolojisinin 7,5W olduğunu anımsadırken, bu teknolojiyi 20W desteğine kadar yükselttiklerini belirtti. İlk nesil kablosuz şarj aletlerinin yeterince kullanılmadığını belirten Jun, bunun nedenini de hantal ve pahalı olmalarına bağladı.

Gelişen teknoloji ile birlikte yeni nesil kablosuz şarj aletlerinin daha hızlı, ucuz ve işlevsel olduğunu belirten Jun, bu teknolojiyi daha ileri taşımak için çalıştıklarını belirtti. CEO ilk nesil kablosuz şarj aletlerinin vasati 45 ila 75 dolar arasında iken, aktüel teknolojilerle bu ücretin 15 dolar düzeyine çekildiğini söyledi. Şirket tüm bu gelişmelere karşın, ürünleri daha uygun fiyatla sunabildikleri için mesut olduklarını da ilave etti.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...