Apple mühendisinin ailesi Tesla’ya dava açıyor

Share

Tesla günümüzde özerk sürüşle alakalı ehemmiyetli adımlar atıyor. Elektrikli araç devinin otomobillerinde bulunan Autopilot sürüş asistanı ise şirketin başını ara ara derde sokuyor. Geçen bahar aylarında Tesla Model X sahibi olan Apple mühendisi Walter Huang, Autopilot devredeyken olan bir kaza neticeninde yaşamını yitirdi.

Apple mühendisi Walter Huang, Tesla Model X ile yolda giderken Autopilot sürüş asistanını devreye sokuyor. Kaliforniya, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Highway 101 yolu üzerinde bir bariyere çarpan otomobil, Apple mühendisinin yaşamını yitirmesine kapı aralıyor. Aradan geçen ayların hemen peşinden Huang’ın ailesi Tesla ve Kaliforniya eyaletine dava açtı.

Ortaya çıkan dava raporuna göre, Tesla Model X’in kusurlu olduğu öne sürüldü. Bu arada emniyet bariyerlerinde ihtiyaç duyulan güvenlik önlemleri olmadığı için devletin de bu ölümde suçu olduğu söylendi.

Tesla CEO’su Elon Musk da kazayla alakalı bir blog yazısı yayınladı. Sürücünün, sürüş esnasında birkaç görsel ve sesli ikaz aldığını ancak bu uyarılara karşın direksiyona dokunmadığını söyledi. Ayrı olarak, Autopilot’un esasen dünyayı hem araç yolcuları hem yayalar hem de bisikletliler için daha güvenli hale getirdiğini belirtti. Kazanın sebebinin Tesla tarafından da araştırıldığını vurguladı.

Huang’ın aile azaları ise medyaya bir izah yaptı. Walter Huang’ın aracının geçen sene da Autopilot modundayken bariyerlere doğru yöneldiği ve Huang’ın bu vaziyeti Tesla bayisine bildirdiğini söylendi.

Kaza raporunda otomobilin çarpışmadan saniyeler önce hızlandığı bilgisi bulunuyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...