Doğrulama kodları WhatsApp üzerinden gelebilecek

Share

Facebook tertip ettiği F8 Konferansı’nda ehemmiyetli yenilikler duyurdu. Bunlardan biri de yazılım geliştirme kiti (SDK) olacak. Bu sayede şirketler, WhatsApp uygulaması üzerinden doğrulama kodu gönderebilecek.

Bir çok mobil uygulama geliştiricisi ve şirket, kullanıcıların güvenliğini sağlamak için kullanıcılara doğrulama kodu gönderiyor. Kullanıcılar gelen kodları sisteme giriyor, bu sayede “bot” kullanıcı olmadıklarını ispat etmiş oluyor.

Bu özelliği kullanan şirketler arasında Twitter, Facebook, Instagram gibi popüler uygulamalar da bulunuyor. Şirketler bu doğrulama kodlarını SMS aracılığıyla kullanıcılara iletiyorlar.

Ancak bu vaziyet yakın vakitte değişebilir. Facebook yeni yayınladığı yazılım geliştirme kiti sayesinde uygulama geliştiricilere ve şirketlere doğrulama kodlarını WhatsApp uygulaması üzerinden iletme bahtı tanıyor.

Bu sayede şirketler ve uygulama geliştiriciler büyük bir mali yükten de kurtulmuş oluyor. Zira gönderilen her SMS, şirketlere büyük bir zarar olarak yansıyor. Hem Android hemde iOS kullanıcılarının istifade edebileceği bu metot, mobil uygulama geliştiricileri ve şirketler için büyük bir mutluluk kaynağı olacağa benziyor.

Ancak mevzubahis özellik, kullanıcılara tek tercih olarak sunulmayacak. Kullanıcılar isterlerse daha önceki usul SMS almaya devam edebilecekler. Lakin istemeleri halinde kullanıcılar, WhatsApp ile doğrulama kodu da alabilecekler.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...