Instagram beğeni sayısını neden kaldırıyor?

Share

Hayattaki değişmeyen tek şeyin değişim olduğunu söylüyorlar ya hani, işte Instagram da bu değişime kesinlikle yabancı olmayanlardan.

Hikayeler kısmının ortaya çıkmasından çeşitli gif’lere kadar Instagram bir şeyleri değiştirmeyi çok seviyor ve bu değişimleri oldukça radikal bir şekilde yapıyor.

Sıradaki hamlesi ise; büyük değişiklik yaratabilecek bir hareket olan ‘beğenme’ sayılarımızdan kurtulma hazırlığı.

Bu radikal değişimde; beğenilerin sayısını yalnızca, fotoğrafı gönderen kişi görebilecek. Beğeni sayısı, artık diğer kullanıcılardan gizleniyor olacak.

Yalnızca gönderiyi beğenen kişilerin kullanıcı adları görünürken devamında da ‘ve diğerleri’ ibaresi görünecek.

Bu yeni prototipin henüz halka açık olmadığını hatırlatalım. Bu büyük değişimin arkasındaki sebep ise artık çığırından çıkan “beğeni sayısı” algısı. Instagram tarafından artık istenen gerçek şu; takipçilerinizin, paylaşımlarınızın ne kadar beğeni aldığına değil, paylaştığınız şeye odaklanması.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...