Instagram, Messenger ve WhatsApp mesajları tek yerde

Share

Facebook’un her sene tertip ettiği F8 Geliştirici Konferansı‘nın 2019 ayağı başladı. Her vakit olduğu gibi öncelikle Mark Zuckerberg‘in sahneye çıktığı konferansta Facebook için oldukça büyük yeniliklerin ilanı yapıldı.

Facebook’ta mavi renklere veda edilmesi, Messenger’ın baştan aşağı yenilenmesi ve Instagram’da kamera tasarımının değiştirilmesi bunlardan bazıları. Tüm bunlara ek olarak oldukça dikkat çekici bir yeniliğin ilanı yapıldı.

Geçtiğimiz aylarda Facebook’un iletileşme ürünlerini bir araya getirmeyi tasarıladığına değin iddialar ortaya atılmıştı. F8 Konferansı’nda bu iddialar doğrulandu. Instagram, Messenger ve WhatsApp’ın bir araya kazançlıyor.

Düşünebileceğiniz gibi bu üç uygulama aynı şekilde kalmaya devam edecek. Ancak, kullanıcılar tek bir uygulama üzerinden bu üç değişik platformdan gelen iletileri cevap verebilecek.

Facebook yetkilileri insanların iletileşme ihtiyaçlarını daha kolay karşılamaları gerektiğine inandıklarını belirtiyor. Bu kapsamda tasarımı baştan aşağı yenilenen Messenger’dan, WhatsApp ve Instagram iletileri cevap verebilecek.

Tüm iletilerin uçtan uca şifreleme ile savunacağı belirtirken, bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı daha izah etmedi.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...