İyileştiren nefes tekniği

Share

Zihnini biraz dinlendirmeye ne dersin? Bu nefes egzersizini her yerde, her saatte ve istediğiniz pozisyonda yapabilirsin.

Nefes alırken, “Nefes alıyorum” diye düşün ve bedenine giren havanın bilincine var. Nefes verirken, “Nefes veriyorum” diye düşünerek bedenindeki tüm havayı sonuna kadar dışarı üfle.

Kelimeler anda kalarak nefes almanı hatırlatan rehber niteliğindedir. Tamamen konsantre olana kadar “Nefes alıyorum, nefes veriyorum” diye tekrarla. Sonra nefes alırken “derinlik” ve nefes verirken “yavaşlık” kelimelerini düşün.

Birkaç dakika boyunca “derinlik, yavaşlık” kelimelerini tekrarlayarak nefes al. Sonra aynısını “sükûnet, huzur” ve “gülümseme, rahatlama” kelimeleriyle tekrarla. En sonunda döngüyü, “Şu an, mükemmel bir an” cümlesiyle tamamla.

Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...