Doğu Ekspresi fiyatları 800 TL’ye kadar çıkabilir

Share

Eriştirme ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, yeni Doğu Ekspresi’nin 29 Mayıs’ta ilk seferini yapacağını izah etti. Bu izah sonrasında gözler, bilet ücretlerine çevrildi. Yeni tren için öngörülen bilet ücreti, 400 TL dolayında.

Eriştirme ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, yeni turistik Doğu Ekspresi’nin 29 Mayıs’ta saat 20.00’de Ankara’dan Kars’a hareket edeceğini söyledi.

Turhan’ın verdiği bilgiye göre turistik Doğu Ekspresi, 120 kişi kapasiteli olacak. Tamamı yataklı vagondan oluşacak tren, Ankara-Kars parkurunu 27 saatte bitirecek. Tren, Ankara-Kars seferi esnasında Erzincan’ın Kemaliye ve Erzurum, dönüşte Sivas’ın Divriği ve Bostankaya istasyonlarında uzun müddetli duracak.

Peki şu anda 117 TL olan bilet fiyatı, yeni turistik Doğu Ekspresi’nde ne kadar olacak?

Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre TCDD Taşımacılık, yeni trenin turistik ve yalnızca yataklı vagondan oluşması hasebiyle alternatifli hesaplamalar yaptı. Bu hesaplamada, fiyatlar de dikkate alındı. 800 TL’ye kadar çıkan fiyatlar gündeme geldi.

Eriştirme Bakanlığı, yeni tren için ‘mantıklı’ sayılabilecek bir ücret düzeyi üzerinde duruyor. Buna göre öngörülen meblağ 400 TL. Kaynaklar, “Bu meblağın biraz altında veyahut üstünde olabilir. Bu düzeylerde olacak” diye konuştu. Kaynaklar, bilet fiyatının çok kısa bir müddet içinde izah edeceğini kaydetti.

HT, Sputnik

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...