Bakü, Williams’ın drenaj kapağından dolayı aldığı hasarın masrafını ödeyecek

Share

Azerbaycan Grand Prix’si organizatörleri, Williams’ın geçen hafta sonu yerinden çıkan bir drenaj kapağına çarpmasının ardından George Russell’ın aracının gördüğü hasarın masrafını ödeyeceklerini doğruladı.

Williams sürücüsü George Russell, Azerbaycan GP’nin ilk antrenman seansında gevşek bir drenaj kapağıyla yaşadığı temas yüzünden şasisinde hasar oluşmasıyla beraber ikinci antrenman seansına katılamamıştı.

Claire Williams ve Bakü F1 yöneticileri arasında yapılan toplantının ardından İngiliz ekibe mümkün olan en kısa sürede gerekli paranın ödeneceği doğrulandı.

Azerbaycan GP organizatörü Arif Rahimov, olanlar hakkında Williams’tan özür dilediklerini ve hemen sorunun çözülmesi için çalıştıklarını dile getirdi.

Motorsport.com’a konuşan Rahimov, Williams’la yaptığı görüşmeyle ilgili şöyle konuştu: “Bu bizim suçumuz ve bunu kabul ettik. Bu, bir pist olarak izin vermememiz gereken bir durumdu. Sigorta durumuna baktık ve tamamen kapsıyor.”

“Hukuk departmanımız Williams’ın hukuk departmanıyla görüşüyor ve tam olarak zararı karşılayacaklar. Açıkçası duygularımız sert değil, çünkü her iki taraf da bunun olmasını istemediğini ve kesinlikle bilerek yapılmadığını biliyor. Çok özür diledik ve ayrıca onlar için gerçekten üzgünüz. Üzgün olduğumuzu söylemek için onlara çiçek gönderdik.”

Haas, 2017 Malezya GP’de drenaj kapağına çarpmış ve paranın tazminatı için bir yıl beklemek zorunda kalmıştı. Rahimov, Williams’a bu parayı daha kısa sürede ödemek istediklerini söyledi.

“Bu konudan Williams’a da bahsettik. Sigorta şirketiyle konuştuk, bunun bir yıl içinde değil, en kısa sürede gerçekleşmesini sağlamamız gerekiyor. Çünkü bu paraya gerçekten ihtiyaçları var ve bu sezon kullanabilmeliler. Sigorta şirketini hızlanmaya ve bu rakamı en kısa sürede ödemeye zorlayacağız.”

Rahimov, o olaydan sonra artık daha tedbirli davrandıklarını söyledi.

“O olaydan sonra tüm kapakları iki kez kontrol etmeye başladık. Akşamları tüm yarışlar bittikten sonra bir kez ve sabah piste çıkma yasağından, yani araçlar piste çıkmadan önce bir kez kontrol ettik.”

“300’den fazla kapağı ve benzeri şeylerin her birini kontrol eden birkaç ekibe sahiptik ve bu yüzden bunu kesinlikle daha ciddiye almaya başladık. Bunun bir daha asla yaşamayacağından emin olmaya çalışacağız.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...