Mac satışlarındaki düşüşün faturası Intel’e kesildi

Share

Apple özellikle son dönemlerde yaşamış olduğu Mac satışlarındaki düşüş hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Tim Cook ve bazı çalışma arkadaşları Mac satış düşüşünün en büyük sebebinin Intel olduğunu belirtti.

Apple’ın 2019’un ilk çeyrek dönemini değerlendirdiği toplantıda söz hakkı alan finans şefi Luca Maestri, Mac satışlarındaki gelirin 5.8 milyar dolardan 5.5 milyar dolara düştüğünü ve bu düşüşte işlemci üreticisi Intel’in büyük rol oynadığının altını çizdi.

Maestri ile aynı görüşte olan Tim Cook ise Intel’in son çeyrekte işlemci tedariği konusunda sıkıntı yarattığını belirtti. Gelirin geçen yıla göre yüzde 5 düştüğünü savunan Cook, Intel tarafından böyle bir sorun oluşmasaydı gelirin düşmesinin aksinde daha da artacağını söyledi.

Daha önce birçok Mac satışı düşüşündeki sebepler arasında Intel’i başta gösteren Apple’ın 2019 model Mac modellerinde de Intel yüzünden bir gecikme meydana gelebilir. Hatta bu yüzden 2019 Mac modelleri hakkında henüz bir sızıntı çıkmadığı söyleniyor.

Apple’ın 2020 yılında kendi ARM tabanlı işlemcilerini üreteceğine dair bazı sızıntılar vardı. Eğer ki bu söylentiler doğru çıkarsa Apple, Intel bağımlılığından kurtulacak ve bir daha böyle sıkıntılar yaşamayacak.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...