Windows 10 daha şık görünecek

Share

En büyük yazılım ve donanım şirketlerinden biri olan Microsoft, gelecek yıl yayınlayacağı Windows 10 güncellemesi ile kimi görsel farklıklara gidecek. Bu tasarım anlayışını Apple ve Google’da kullanıyor.

Windows 10 güncellemesi ile tasarım değişiyor

Windows Central editörlerinden Zac Bowden’ın attığı tweete göre Microsoft, yayınlanacak büyük Windows 10 aktüellemesi ile beraber bazı farklıklara gidecek. Gelecek sene yayınlanacak güncelleme ile birlikte işletim sistemi pencereleri daha şık bir görünüme kavuşacak.

İşletim sistemindeki pencerelerin köseleri yuvarlatılacak ve böylelikle sistem bütünü daha çağdaş bir hal alacak. Şirket bu tasarım anlayışını son Edge sürümünde kullanıcılara sunmuş, pozitif geri dönüşler almıştı.

Bu çerçevede vakit içerisinde tüm uygulamaların bu özelliğe kavuşacağını söylemek olası. Apple uzun müddettir bu tasarım anlayışını benimserken, Google’da Chrome OS işletim sisteminde bu tip bir tasarım sunuyor.

Zac Bowden yaptığı izahta mevzubahis özelliğin belirli sayıda beta kullanıcısına sunulduğunu belirtti. 20H1 beta sürümünde ortaya çıkan bu görsel farklık, 2020 veya 2021 seneninde tüm kullanıcılara sunulacak. Aktüellemenin halka açık beta sürümünün yakın zamanda gelebileceği belirtiliyor.

Şirket geçtiğimiz aylarda büyük aktüellemesini yayınlamış, ehemmiyetli görülen bir takım meseleleri çözmüştü. Ayrı olarak Microsoft, Chromium tabanlı Edge tarayıcıyı da kullanıcıların hizmetine sundu.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...