YouTube kullanıcı verilerini açıkladı

Share

Video muhteva platformu YouTube, ülkemizde de oldukça aktif ve yoğun olarak kullanılmakta. Şirket izah ettiği yeni verilerle beraber, platformun ne kadar hızlı büyüdüğünü de gözler önüne serdi. Şirket CEO’su izah ettiği raporlarda aylık seans ve izlenme sayıları gibi bilgilere yer verdi. Raporlara göre YouTube kullanıcı sayısı hızla yükselmeye devam ediyor.

YouTube CEO’su Susan Wojcicki, platformun eriştiği son sayılar ile ilgili kimi izahlarda bulundu. Wojcicki, yaptığı izahta YouTube’un aylık 2 milyar kullanıcıya eriştiğini belirtti. Bu sayının oturum açmış olan kullanıcıları kapsadığını belirtelim. Geçen yıl aynı dönemde aylık kullanıcı sayısı takriben 1,8 milyar dolaylarında bulunuyordu. Paylaşılan verilere baktığımızda aylık kullanıcı sayısında yüzde 11 artış olduğunu görüyoruz.

Ayrı olarak YouTube’un televizyon üzerinde izlenim verilerini de paylaşan Wojcicki, televizyon üzerinden YouTube kullanımının aylık 250 milyon saate eriştiğini söyledi. Geçtiğimiz senenin aynı dönemlerinde bu sayı, 180 milyon saat civarlarındaydı. Akıllı televizyonlar üzerinde YouTube kullanımında ise yaklaşık olarak yüzde 39 artış bulunmakta.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...