2030’da Amsterdam’da tüm benzinli ve dizel araçlar yasaklanacak

Share

Hollanda’nın başkentinin havasının temizlenmesi adına 2030 yılında bütün dizel ve benzinli araçlar yasaklanacak. Şehrin meclisi durumu, “Hava kirliliği genellikle sessiz bir katil gibi işini halleder ve bu Amsterdam’daki en büyük tehlikelerden biri”şeklinde özetliyor.

Bisikletlerin Hollanda’da yaygın olarak kullanılmasına rağmen Hollanda’daki (özellikle Amsterdam ve Rotterdam’daki) yoğun trafik nedeniyle oluşan hava kirliliği, Avrupa standartlarını ihlal ediyor. Sağlık Bakanlığı, mevcut azot dioksit ve partikül madde emisyonlarının solunum yolu hastalıklarına yol açabileceğini ve bu hastalıkların kalıcı olabileceğini söylüyor.

Amsterdam Meclisi bu nedenle, şehirdeki bütün dizel ve benzinli araçların 2030 yılında yasaklanacağını ve yerine elektrikli veya hidrojen yakıtı kullanan araçlar geleceğini duyurdu. İlk iş olarak önümüzdeki yıl, 2005’ten önce üretilmiş bütün dizel arabalar şehirde yasaklanacak ve araç çeşitliliği kademeli olarak kaldırılacak. Bu sayede şehirde daha temiz bir hava olacak ve hastalıkların sayısı azalacak.

Nayn

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...