Google Pixel 3a XL tanıtıldı

Share

Google’ın uzun süredir beklenilen yeni telefonları Google Pixel 3a ve Pixel 3a XL, her yıl Mayıs ayında gerçekleştirilen Google Geliştiriciler Konferansı’nın bu yılki ayağı olan Google I/O 2019 etkinliğinde resmi olarak tanıtıldı.

Bizde yerinde takip ettiğimiz I/O 2019 etkinliğinde duyurulan tüm yenilikleri en ince ayrıntıları ile sizlere aktarıyoruz. Gelin, şimdi Google Pixel 3a XL özellikleri ve fiyatı gibi detaylara yakından göz atalım.

Google Pixel 3a XL özellikleri ve fiyatı

6 inç büyüklüğündeki AMOLED ekranı 1080 x 2160 piksel çözünürlük sunan telefon, gücünü Qualcomm’un Snapdragon 670 işlemcisinden alıyor. 10 nm fabrikasyon süreci ile üretilen ve 2 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli SD 670, Adreno 616 grafik birimine ve X12 LTE modeme ev sahipliği yapıyor.

4 GB RAM’in yer aldığı telefon 64 GB ve 128 GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneği ile geliyor. Cihazın kamera özellikleri Pixel 3a ile aynı. 12.2 Megapiksel çözünürlüğündeki OIS ile güçlendirilen arka kamera, f/1.8 diyaframa sahip.

Ön tarafta ise 8 megapiksel çözünürlüğünde f/2.0 diyaframa sahip kamera var. 3700 mAh kapasiteli bataryası 18W hızlı şarj desteği sayesinde kısa sürede şarj olabilen telefonun arka tarafında parmak izi okuyucu yer alıyor. microSD kart girişinin yer almadığı Pixel 3a serisinde, 3.5 mm kulaklık girişi geri geliyor.

Google Pixel 3a ve Pixel 3a XL modelleri Android Pie ile kutudan çıkıyor. Ancak, bu telefonlar Android Q güncellemesini oldukça hızlı bir şekilde alacak. Pixel 3a ile benzer şekilde üç farklı renk seçeneği bulunan telefonun fiyatı 479 dolar.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...