Elektrikli Volkswagen ID.3’ün ön siparişleri başladı

Share

Volkswagen I.D. serisi elektrikli araçlarını tanıtmaya devam ederken, ID.3 olarak adlandırılan elektrikli hatchback modeli için ön sipariş süreci başladı. Avrupa’da satışa sunulacak (Türkiye hariç) olan otomobilin üç farklı modeli bulunuyor.

33600 dolar fiyata sahip olan en ucuz model, bünyesinde barındırdığı 45 kWh pil sayesinde tek bir şarjla 330 kilometre yol kat edebiliyor. 58 kWh pile sahip olan model 420 km, 77 kWh pile sahip olan model ise 550 km menzil sunuyor.

Volkswagen ID.3 ön sipariş süreci başladı

Tüm modellerin 125 kW DC hızlı şarj desteği bulunurken, Volkswagen ön sipariş vermek isteyenlerden 1000 euro depozito talep ediyor. Üretimin bu yıl sonunda başlaması beklenirken, ilk teslimatlar 2020 yılının ortasında yapılacak.

Sadece en düşük menzile sahip olan modelin fiyatı açıklanırken, başlangıç modelinde sesle kontrol özelliğini ve navigasyon çözümü olacak. Plus sürümü ise daha iyi bir iç mekan aydınlatması ve iki tonda dış tasarım ile gelecek.

ID.3 Max modeli ise VW tarafından ” yeniliklerle dolu ” olarak tanımlanıyor. Büyük bir panoramik cam tavana sahip olan bu aracın, baş üstü ekranı gibi teknolojileri yenilikçi bir şekilde kullanıcılara sunması bekleniyor.

ID.3’ün tüm modellerinin ilerde yazılım güncellemeleriyle yeni özellikler kazanabileceği açıklandı. Ancak, bu güncellemelerin servisler aracılığıyla mı yoksa doğrudan internet üzerinden araçlara mı gönderileceği henüz bilinmiyor.

Volkswagen’in ID.3 modelinin piline 8 yıla kadar veya 160 bin KM’ye kadar garanti veriyor.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...